Foto: Publicitātes attēls
Salahs Abdeslams, kurš aizvadītajā nedēļā tika aizturēts Briselē aizdomās par dalību teroraktos Parīzē, sadarbojoties ar likumsargiem un "ir zelta vērts", pirmdien paziņojis viņa advokāts Svens Merijs, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Merijs gan noliedzis, ka Abdeslams būtu gatavs kļūt par ziņotāju apmaiņā pret saudzējošāku attieksmi, vēsta raidsabiedrība BBC.

Savukārt Beļģijas iekšlietu ministrs Jans Jambons medijiem pavēstījis, ka valsts drošības dienesti ir īpaši modri, pieļaujot varbūtību, ka Abdeslama arests varētu izsaukt atriebību. "Mēs zinām, ka vienas šūniņas apturēšana … liek citām rīkoties. Mēs apzināmies to," paudis Jambons.

Jau vēstīts, ka 26 gadus vecais Abdeslams un vēl četri aizdomās turamie tika aizturēti piektdien Briseles Molenbēkas rajonā.

Savukārt Beļģijas federālais prokurors Frederiks van Līvs pirmdien paziņojis, ka izmeklētāji vēl ir tālu no Parīzes teroraktu mīklas atrisinājuma. Van Līvs pēc sarunas ar Francijas kolēģi prokuroru Fransuā Molinu sacīja, ka izmeklētājiem jau izdevies savākt vienkopus diezgan daudz šīs "puzles" gabalu un pēdējās dienās vairāki ielikti savās vietās, bet līdz atrisinājumam vēl ir tālu.

Viņš piebilda, ka Parīzes slaktiņa lietas galvenais aizdomās turamais Salahs Abdeslams piektdien pēc aresta runājis ar izmeklētājiem, bet nav bijis labā formā, jo tika ievainots.

Aizturēšanas operācijas gaitā Abdeslams tika savainots kājā. Sestdien Abdeslams izrakstīts no Briseles slimnīcas.

Teroraktos Parīzē 13. un 14. novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!