Foto: Reuters/Scanpix

Salahs Abdeslams, kurš tiek turēts aizdomās par novembrī Parīzē notikušo teroraktu organizēšanu, vairs neplāno apstrīdēt izdošanu Francijai, bet vēlas atgriezties, lai "izskaidrotu savu rīcību", atsaucoties uz viņa advokāta pausto, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

Advokāts Svens Merijs medijiem paudis cerību, ka Abdeslama atgriešanās Francijā varētu notikt "cik drīz vien iespējams''. ''Došanās uz Franciju, es domāju, ir dažu nedēļu jautājums,'' viņš paudis.

Kā iepriekš medijiem norādījis Parīzes prokurors Fransuā Molins, sliktākajā gadījumā, proti, ja Abdeslams apstrīdētu izdošanu, tā varētu ilgt trīs mēnešus.

Saskaņā ar Merija pausto Abdeslamam nav bijusi informācija par Briseles teroraktiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Jau ziņots, ka otrdien Briseles lidostā un metro stacijā nogranda sprādzieni, kuros saskaņā ar oficiālajiem datiem nogalināts 31 cilvēks, bet 270 guvuši ievainojumus. Atbildību par teroraktiem uzņēmies grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Briseles teroraktu izmeklēšanas gaitā atklāts, ka terorists pašnāvnieks, kurš otrdien uzspridzinājās Briseles metro sistēmā, īrējis dzīvokli, ko izmantojusi teroristu šūniņa, kas novembrī sarīkoja uzbrukumus Parīzē, ceturtdien paziņoja Beļģijas prokuratūra.

Iepriekš vēstīts, ka Briselē arestētais Abdeslams plāno apstrīdēt izdošanu Francijai, atsaucoties uz viņa advokāta pausto, vēsta raidsabiedrība "Deutsche Welle". "Es varu teikt, ka mēs apstrīdēsim izdošanu Francijai," reportieriem paudis apsūdzētā advokāts Svens Merijs.

Beļģija formāli apsūdzējusi Abdeslamu saistībā ar Parīzes teroraktiem – par "dalību teroristiskas grupas darbībās" un "teroristiskās slepkavībās".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!