Foto: AFP/Scanpix
Separātiskā Gruzijas Abhāzijas reģiona parlaments ceturtdien pieprasījis prezidenta Aleksandra Ankvaba atkāpšanos.

Tikmēr mediji ziņo, ka pēc tam, kad protestētāji otrdien ieņēma prezidenta rezidenci, Ankvabs esot aizbēdzis no pašpasludinātās republikas galvaspilsētas Suhumi.

Par prasību Ankvabam atkāpties nobalsojuši 20 no klātesošā 21 deputāta, vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

Tajā pašā laikā Ankvabs, kurš, domājams, uzturas savā dzimtajā Gudautā, izplatījis paziņojumu, kurā noraidījis izskanējušās ziņas, ka viņš būtu demisionējis.

"Baumas par manu atkāpšanos ir nepatiesa," teikts paziņojumā, kuru citē aģentūra "Interfax". "Es turpinu pildīt savus prezidenta pienākumus." (Ankvabs Abhāzijas prezidenta amatā atrodas kopš 2011. gada.)

Vienlaikus parlaments nobalsojis par neuzticības izteikšanu premjerministram Leonīdam Lakerbajam.

"Prezidentam jāpieņem valdības, premjerministra demisija un jādemisionē pašam," uzstājoties Krievijas televīzijas kanālā "Rossija 24", paziņoja parlamenta vicespīkers Algurs Harazija.

Tikmēr Maskava uz Gudautu nosūtījusi Krievijas prezidenta Vladimira Putina padomnieku Vladislavu Surkovu, kuram uzdots tikties ar Ankvabu. Pēc tam Surkovs dosies uz Suhumi, lai tiktos ar opozīcijas līderi Raulu Haddžimbu, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Abhāzija par atdalīšanos no Gruzijas paziņoja 1990. gadā, taču tās neatkarību starptautiskā sabiedrība neatzīst. Vienīgi Krievija pēc kara ar Gruziju 2008. gadā līdz ar Dienvidosetiju atzina arī Abhāziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!