Lietuvas bijušais prezidents Valds Adamkus un viņa sieva Alma sestdienas rītā pēc nobalsošanas referendumā par iestāšanos Eiropas Savienībā (ES) pauda pārliecību, ka Lietuvas velētāji izdarīs pareizo izvēli.
Jautāts, vai viņš tic Lietuvas vēlētājiem, kas pēdējās prezidenta vēlēšanās bija samērā neaktīvi, Adamkus pauda pārliecību, ka ar balsotāju aktivitāti viss būs kārtībā.

"Es esmu optimists un uzskatu, Lietuvas iedzīvotāji izdarīs pareizo izvēli," viņš sacīja.

Kā jau ziņots, Lietuvā sestdien un svētdien notiek referendums par valsts iestāšanos ES. Lietuvas pilsoņi sestdien un svētdien var doties uz kādu no 2040 balsošanas iecirkņiem, kas būs atvērti no sešiem rītā līdz 10 desmitiem vakarā. Pirmie rezultāti gaidāmi svētdien vienpadsmitos vakarā.

Pirms referenduma veiktās sabiedriskās domas aptaujas liecina, ka 66,3 procenti iedzīvotāju atbalsta iestāšanos ES. 13,3 procenti solīja balsot pret līdzdalību ES, bet 20,4 procenti nav izlēmuši kā balstot.

Lietuva ir ceturtā no ES kandidātvalstīm, kurā notiek referendumi par pievienošanos ES, Maltas, Slovēnijas un Ungārijas iedzīvotājiem nobalsojot par.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!