Foto: AFP/Scanpix
Aizdomās par līdzdalību Parīzes teroraktos turētais Salahs Abdeslams vēlas sadarboties ar Francijas varasiestādēm, ceturtdien paziņoja viņa advokāts Sedriks Muass, vēlreiz apstiprinot, ka viņa klients vēlas, lai Beļģija viņu izdod Francijai.

Prokurors drīzumā dosies uz Briges cietumu, kur apcietinājumā tiek turēts Abdeslams, lai runātu par viņa izdošanu atbilstoši Eiropas aresta orderim.

"Viņš vēlas sadarboties ar Francijas varasiestādēm," sacīja advokāts.

Abdeslams nav runājis ar izmeklētājiem kopš Briseles 22.marta teroraktiem. Viņš bijis saistīts ar vismaz diviem teroristiem, kas pagājušajā nedēļā uzspridzinājās Beļģijas galvaspilsētas lidostā un metro.

Halids el Bakrauī, kurš uzspridzinājās metro, Briselē īrējis dzīvokli, kur izmeklētāji uzgājuši Abdeslama pirkstu nospiedumus.

Abdeslams arī braucis uz Ungāriju kopā ar vienu no lidostas spridzinātājiem - Nadžimu Lašrauī.

Kā aizvadītajā nedēļā sacīja cits Abdeslama advokāts Svens Marī, viņa klients neko nav zinājis par gaidāmajiem Briseles teroraktiem.

Abdeslams ir marokāņu izcelsmes Francijas pilsonis, 1989. gadā dzimis Beļģijā.

Teroraktos Parīzē 13. un 14. novembrī tika nogalināti 130 cilvēki. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Parīzes terorakti tika izplānoti Sīrijā, sagatavoti Beļģijā un pastrādāti ar francūžu palīdzību, uzreiz pēc slaktiņa paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands.

22.marta Briseles teroraktos tika nogalināti 35, bet ievainoti 340 cilvēki. Arī par šiem teroraktiem atbildību uzņēmusies "Islāma valsts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!