Foto: AP/Scanpix

Pat ja Itālijas bijušais premjerministrs Silvio Berluskoni nākammēnes tiks notiesāts par dzimumattiecībām ar mazgadīgu prostitūtu, viņš politisku krīzi neizraisīs, trešdien sacīja ekspremjera advokāts.

"Ir garš ceļš starp kurnēšanu un politisko krīzi," preses konferencē Romā sacīja Nikolo Gedīni, kurš pārstāv Berluskoni un kurš ir arī viņa partijas likumdevējs.

"Pat ja viņš tiks notiesāts, Berluskoni nav ieinteresēts krīzē, jo viņš palīdzēja radīt šo valdību un vēlas stabilitāti," skaidroja Gedīni.

Berluskoni ienaidnieki parlamentā grib "tikt no viņa vaļā", jo nav varējuši viņu sakaut vēlēšanās, sacīja advokāts. "Viņš vienmēr augšāmceļas," norādīja Gedīni.

Berluskoni ir apsūdzēts par to, ka viņam bijušas dzimumattiecības ar marokāņu eksotisko dejotāju Karimu el Mahrugu, kad viņai bija tikai 17 gadu. Mahruga ir pazīstama arī ar skatuves vārdu Rūbija Siržuzagle.

Prokuratūra uzskata, ka noziegumi pastrādāti 2010.gadā, kad Berluskoni trešo pilnvaru termiņu ieņēma premjerministra amatu.

Berluskoni arī tiek apsūdzēts, ka, būdams premjers, izdarījis spiedienu uz policiju, cenšoties panākt, ka Mahruga, kas bija apcietināta par zādzību, tiek atbrīvota no ieslodzījuma.

Prokurore Ilda Bokasini pirmdien tiesā pieprasīja Berluskoni piespriest sešu gadu cietumsodu un uz mūžu noteikt aizliegumu ieņemt amatus valsts pārvaldē.

Berluskoni aizstāvjiem 3.jūnijā būs iespēja izklāstīt savus noslēguma argumentus.

Spriedums šajā lietā varētu tikt nolasīts 24.jūnijā ieplānotajā sēdē.

Gan Berluskoni, gan Mahruga noliedz, ka abu starpā būtu bijušas seksuālas attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!