Sadama Huseina galvenais advokāts ceturtdien ir noliedzis informāciju par to, ka bijušais Irākas līderis atzinis savu vainu masu slepkavības pasūtīšanā un kampaņas uzsākšanā pret kurdiem, kuras ietvaros tika nogalināti tūkstošiem cilvēku.
“Prezidents nav nācis klajā ar atzīšanos, un izmeklēšanas, kas sāktas šajā lietā, nemaz neattiecas uz viņu,” aģentūrai Reuters nosūtītā paziņojumā raksta Halils Dulaimi.

Otrdien Irākas prezidents Džalals Talabani valsts televīzijas ēterā paziņoja, ka izmeklētājs, kurš bija nopratinājis Sadamu Huseinu, ir “izvilcis” no viņa nopietnas atzīšanās, un ka bijušais līderis šīs atzīšanās ir apstiprinājis ar savu parakstu.

Taču Talabani neteica, vai Huseins bija tiešām atzinies kādu noziegumu izdarīšanā, vai arī tikai piekritis, ka bija valsts galva un armijas virspavēlnieks laikā, kad notika šīs zvērīgās militārās operācijas.

Dulaimi pēdējo reizi Huseinu redzēja pirmdien, dažas dienas pēc bijušā diktatora lietas izskatīšanas sākuma datuma noteikšanas. Pirmā tiesas diena paredzēta 19.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!