Pakistānas prezidents Pervezs Mušarafs atkāpsies no armijas vadītāja amata, ja tiks atkārtoti ievēlēts prezidenta amatā, otrdien paziņojis prezidenta galvenais juridiskais padomnieks Šarfudins Pirzada. Tas nozīmētu, ka valstī beigtos astoņus gadus ilgusī militārā vadība, kas sākās, kad Mušarafs sacelšanās laikā pārņēma varu, raksta "Associated Press".
Trimdā dzīvojošās opozīcijas līderes Benaziras Bhuto partija jau pasludinājusi prezidenta plānu par nekonstitucionālu un pretdemokrātisku un sola apsvērt domu par atkāpšanos no parlamenta, ja netiks sperti soļi "nacionālās samierināšanas veicināšanai".

Mušarafs plāno vēlēšanās iegūt tiesības vadīt valsti arī nākamos piecus gadus. Vēlēšanas paredzētas 15. oktobrī, mēnesi pirms pašreizējā prezidentūras termiņa beigām, un tajās piedalīsies visi federālie un provinču likumdevēji. Pēdējo mēnešu laikā Mušarafa popularitāte ir kritusies, jo viņš bija mēģinājis atlaist no amata Augstākās tiesas galveno tiesnesi, un opozīcija norāda, ka šis ASV sabiedrotais ģenerālis nav tiesīgs turpmāk vadīt valsti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!