Foto: AP/Scanpix

Pret Savčenko, lai kā veidotos viņas karjera politikā, nekad nevirzīs nekādas apsūdzības korupcijā, jo viņa ir izrādījusi vienaldzību pret naudu un mantu, tā Latvijas Televīzijas raidījumā "1:1" pauda Ukrainas pilotes Nadjas Savčenko advokāts Iļja Novikovs, uzsverot, ka līdz ar atbrīvotās pilotes atgriešanos Ukraina ir ieguvusi 'slimīgi godīgu' deputātu.

Vienlaikus gan Novikovs nepiekrita apgalvojumam, ka Savčenko ir kā ''bumba'' zem Ukrainas prezidenta Petro Parošenko. "Teikt, ka tagad Savčenko atgriezusies Ukrainā un rīt būs jauns Maidans – domāju, nopietni par to runāt vienkārši nav iespējams," pauda Novikovs.

Kā vēstīts Savčenko, atrodoties ieslodzījumā Krievijā, aizmuguriski tika ievēlēta Ukrainas parlamentā.

Ukrainas pilote Nadja Savčenko, kuru Krievijā paraugprāvā tiesāja par slepkavībām, maijā atgriezās Ukrainā. Viņa tika iemainīta pret diviem Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes virsniekiem.

Par vainīgu divu Krievijas televīzijas žurnālistu nāvē tiesa Savčenko atzina 22. martā. Savčenko vainu apsūdzībās noliedza, taču viņai tika piespriesta reāla brīvības atņemšana uz 22 gadiem vispārējā režīma kolonijā.

Turpretim Ukrainas tiesa 18. aprīlī piesprieda 14 gadus cietumsodu pērn maijā Luhanskas apgabalā sagūstītajiem Krievijas armijas karavīriem – 3. gvardes īpašo uzdevumu brigādes kapteinim Jevgeņijam Jerofejevam un seržantam Aleksandram Aleksandrovam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!