Foto: Sputnik/Scanpix

Ieslodzījumā Krievijā turētajai Ukrainas pilotei un parlamenta deputātei Nadijai Savčenko badastreika dēļ sabiezē asinis un var rasties dzīvībai bīstams trombs, atsaucoties uz veselības pārbaužu rezultātiem, pirmdien paziņojis viņas advokāts.

Krievijas tiesa 22.martā atzina Savčenko par vainīgu divu Krievijas valsts televīzijas žurnālistu nāvē apšaudē Ukrainas austrumos, kas notika 2014.gadā. Savčenko piespriesta reāla brīvības atņemšana uz 22 gadiem vispārējā režīma kolonijā, kā arī 30 000 Krievijas rubļu (400 eiro) liels sods.

34 gadus vecā pilote noliedz, ka būtu vainīga absurdajās apsūdzībās, un pieteikusi sauso badastreiku, atsakoties gan no ūdens, gan pārtikas.

Viņas advokāts Nikolajs Polozovs pēc klientes apmeklējuma paziņoja, ka Savčenko veselības pārbaužu rezultāti uzrāda asiņu sabiezēšanu un viņa var pēkšņi nomirt, ja viņai izveidosies trombs.

"Ārsts sacīja viņai, ka viņas asinis ir pārvērtušās darvā, ko viņas sirdij ir ļoti grūti sūknēt cauri," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Savčenko advokāts.

Cietuma amatpersonas paziņojušas, ka Savčenko varētu sākt barot piespiedu kārtā. Savčenko esot piedāvāta pārvešana uz slimnīcu, no kā viņa atteikusies, bet viņa piekritusi intravenozi uzņemt glikozi un nātrija hlorīdu.

Cietumu administrācija pirmdien paziņoja, ka Savčenko stāvoklis ir stabils un viņa piekritusi "atbalsta ārstēšanai".

Polozovs savukārt paziņoja, ka Savčenko neplāno sākt uzņemt ūdeni vai pārtiku, piebilstot, ka viņa turas, bet viņas spēki zūd.

Advokāts plāno apmeklēt Savčenko atkal ceturtdien, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins savā ikgadējā televīzijas šovā atbildēs uz zvanītāju jautājumiem. Savčenko ir aicinājusi savus atbalstītājus zvanīt un jautāt Putinam, kad viņa tiks nogādāta atpakaļ Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!