Krievijas nacionālā aviokompānija "Aeroflot", kas šā gada jūlijā izsludināja konkursu tālo lidojumu lidmašīnu iegādei, plāno iegādāties 22 "Boeing" lidmašīnas 2,5 miljardu dolāru (1,48 miljardu latu) vērtībā, otrdien ziņo Krievijas laikraksti "Kommersant" un "Vedomosti".
Atsaucoties uz informācijas avotiem aviokompānijā, laikraksts "Kommersant" norāda, ka "Aeroflot" nesen ir mainījusi konkursa noteikumus un šobrīd pastāv iespēja, ka "Aeroflot" varētu iegādāties nevis 22, bet 28 lidmašīnas. Informācijas avoti piebilda, ka lidmašīnu iegādes darījums varētu tikt noslēgts nākošā gada martā.

Savukārt laikraksta "Vedomosti" rīcībā esošā informācija liecina, ka "Aeroflot" ir izlēmusi iegādāties lidmašīnas "Boeing 787 Dreamliner".

Kompānijas "Aeroflot" ģenerāldirektora vietnieks Igors Desatņičenko šā gada oktobrī paziņoja, ka aviokompānija tuvākajā laikā pieņems galīgo lēmumu, vai izvēlēties "Boeing" vai tās galvenā konkurenta - Eiropas kompānijas "Airbus" ražotās lidmašīnas.

Valstij piederošā aviokompānija "Aeroflot" šobrīd veic savas flotes atjaunošanu un jaunās lidmašīnas tā vēlas saņemt, sākot ar 2009.gadu. Nesen "Aeroflot" noslēdza piecu lidmašīnu "Airbus A320" nomas darījumu un aviokompānijas pārstāvji paziņoja, ka "Aeroflot" plāno iegādāties arī septiņas lidmašīnas "Airbus A321".

"Aeroflot" gatavojas aizstāt kompānijas novecojušās lidmašīnas "Tu-134" ar lietotām ārvalstīs ražotām lidmašīnām. Sākot ar 2008.gadu "Aeroflot" plāno iegādāties 30 lidmašīnas, kas tiks izmantotas reģionālo lidojumu veikšanai.

Krievijas valdība ir apsolījusi atvieglot importa ierobežojumus vairākiem kompāniju "Boeing" un "Airbus" lidmašīnu modeļiem pēc tam, kad radās bažas par Krievijā ražoto lidmašīnu "Il-96-300" drošību.

Kā jau ziņots, šā gada 2.augustā, pabeidzot vizīti Somijā, Krievijas prezidents Vladimirs Putins bija spiests nomainīt lidmašīnu, kad dažas minūtes pirms izlidošanas uz Krieviju viņa "Il-96-300" tika atklāts tehnisks defekts.

Bremzēšanas sistēmu defektu novēršanai augustā uz laiku tika aizliegti lidmašīnu "Il-96-300" lidojumi. Šīs aizliegumus tika atcelts šā gada oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!