Foto: AFP/Scanpix/LETA
Afganistānas valdības spēkiem izdevies atbrīvot 149 autobusa pasažierus, kurus bija nolaupījuši talibu kaujinieki, ziņo RFE/RL.

Talibi esot apturējuši trīs autobusus, kas bija ceļā no Kunduzas provinces uz Afganistānas galvaspilsētu Kabulu. "Autobusi tika apstādināti, talibi lika pasažieriem izkāpt no autobusiem un aizveda tos uz nezināmu vietu," pastāstīja Kunduzas gubernatora runasvīrs Emastula Muradi. Tiek ziņots, ka apturētajos autobusos esot atradušies ap 170 pasažieru.

Afganistānas valdības pārstāvji ziņo, ka izdevies atbrīvot 149 pasažierus, bet 21 joprojām atrodas "Taliban" gūstā. Valdības pārstāvji norādīja, ka atbrīvošanas operācijā esot nogalināti septiņi talibu kaujinieki.

Svētdien Afganistānas prezidents Ašrafs Gani paziņoja par jaunu, trīs mēnešus garu pamieru starp valdības spēkiem un talibu kaujiniekiem. Talibi paziņoja, ka atbrīvos simtiem ieslodzīto, bet plašākas detaļas nesniedza.

Pēdējo nedēļu laikā "Taliban" ir organizējuši vairākus uzbrukumus. Lielākais no tiem norisinājās Ganzi pilsētā, kur sadursmes starp valdības spēkiem un talibu kaujiniekiem ilga piecas dienas un, kā norāda Apvienoto Nāciju organizācija (ANO), tajās bojā gājuši ap 150 civiliedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!