Afganistānas spēki ceturtdien sagūstīja Mohamadu Naemu Siasangas ciematā.

“Karavīri veica reidu Dehravudas apgabalā, un viņiem izdevās aizturēt “Taliban” grupējuma komandieri, kurš bija paslēpies akā,” stāsta gubernators.

Naems bija viens no šīs provinces kaujinieku augstākā ranga komandieriem, un viņš bija plānojis uzbrukumus ASV vadītājiem spēkiem. Tagad viņš ir nodots ASV armijai, informē Reuters.

Afganistānā atrodas 18 000 ASV un tās sabiedroto karavīri, kuru galvenais uzdevums ir vajāt “Taliban” grupējuma biedrus un to sabiedrotos islama kaujiniekus. ASV armijas pārstāvis vēl nevarēja apstiprināt faktu par “Taliban” kaujinieku līdera aizturēšanu.

ASV vadītie spēki gāza “Taliban” režīmu 2001.gadā, kad islama fundamentālisti atteicās nodot varas iestādēm grupējuma “Al-Qaeda” līderus, tajā skaitā Osamu bin Ladenu, kuri bija atbildīgi par 11.septembra uzbrukumiem ASV.

Pēdējo mēnešu laikā Afganistānā ir mazinājies “Taliban” vardarbības līmenis, ko var skaidrot ar neizdevušos mēģinājumu izjaukt pagājušā gada oktobrī notikušās prezidenta vēlēšanas. Taču amatpersonas vēl joprojām uzskata kaujiniekus par lielu draudu drīzumā gaidāmajām parlamenta vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!