Afganistānā pirmdien notika jaunās pārejas laika valdības zvēresta došanas ceremonija, kurā bijušais iekšlietu ministrs Junuss Kanūni galīgi pieņēma savu jauno izglītības ministra amatu.
Kanūni piekrita ieņemt izglītības ministra un prezidenta padomnieka drošības lietās amatus dažas stundas pirms šīs ceremonijas pēc vairāku dienu ilgas pretestības.

Amata zvērestu Kabulas prezidenta pilī deva pavisam 28 ministri.

Jaunais pārejas laika prezidents Hamids Karzaji paziņoja, ka ir piedāvājis šobrīd vakanto sieviešu lietu ministra portfeli Mahbobai Hokūkmalai, kura pagājušajā nedēļā bija Loja džirgas viceprezidente. "Ja viņa piekritīs, tad viņa būs sieviešu lietu ministre," ceremonijā sacīja Karzaji.

Apmēram puse jaunās valdības ministru ir no Ziemeļu alianses, kurā galvenokārt ir etniskie tadžiki un kura bija dominējošais spēks līdzšinējā pagaidu valdībā. Ziemeļu alianse pērn ASV aviācijas lidojumu aizsegā gāza radikālo islāma grupējumu "Taleban".

Karzaji sestdien paziņoja gandrīz visu valdības sastāvu, izņemot tieslietu un sieviešu lietu ministrus. Tieslietu ministra amats pēc tam tika piešķirts Abdulam Rahimam Karimi, bet sieviešu lietu ministra amats vēl ir vakants.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!