Foto: AP/Scanpix

Afganistānā sadursmēs ar drošības spēkiem bojā gājuši četri protestētāji, kuri prasījuši Afganistānas valdības atkāpšanos pēc notikušā terorakta Kabulā, vēsta britu raidsabiedrība “Sky News”.

Piektdien vairāk nekā 1000 iedzīvotāju pulcējās netālu no vietas, kur notika sprādziens. Četri protestētāji sadursmēs ar policiju gājuši bojā.

Protestētāji devušies ielās, lai izteiktu savu nepatiku pret Afganistānas prezidentu Ašrafu Gani un Afganistānas valdību, kuri nespēj cīnīties un ir bezspēcīgi pret teroristiem, kuru sarīkotajos sprādzienos pēdējo mēnešu laikā bojā gājuši simtiem civiliedzīvotāju.

Protestētāji izgājuši ielās ar plakātiem, kā arī teroraktā bojā gājušo bildēm. Uz daudziem plakātiem virsū bija teksti, kas aicina prezidentu atkāpties, informē "Sky News".

Drošības spēki izmantojuši ūdens lielgabalus, lai savaldītu pūli, kurš bija devies uz prezidenta pili. Savukārt protestētāji drošības spēkus apmētājuši akmeņiem.

Kopumā sadursmēs ievainoti vismaz 15 protestētāji. Daži no tiem atrodas kritiskā stāvoklī.

Jau ziņots, ka milzīga eksplozija trešdien satricināja Afganistānas galvaspilsētas Kabulas centru netālu no ārvalstu vēstniecībām un prezidenta pils. Vismaz 80 cilvēki tika nogalināti, bet vēl vismaz 350 ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!