Ap 20 starptautisko donoru ziedos Afganistānai vairāk nekā 60 miljonus ASV dolāru (38 miljonus latu) kā neatliekamu palīdzību valsts atmīnēšanai, otrdien paziņoja amatpersonas.
Donoru konferencē Tokijā tika piedāvāts "papildu finansējums atmīnēšanas darbībai šajā gadā 27,2 miljonu dolāru (17 miljonu latu) apjomā, un mēs uzskatām to par minimumu papildresursiem, kas veltīti šai nozarei," sacīja augsta ASV amatpersona.

Kopējais starptautiskais devums Afganistānas atmīnēšanai būs ap 61,2 miljoniem dolāru (39 miljoniem latu), ieskaitot jau agrāk apsolītus 34 miljonus dolāru (22 miljonus latu), amatpersona sacīja reportieriem. Lēmums par to tika pieņemts 20 valstu un četru institūciju sēdē, kas otrdien notika Tokijā starptautiskās konferences par palīdzību Afganistānas atjaunošanai ietvaros.

ASV ziedos Afganistānas atmīnēšanai septiņus miljonus dolāru (četrarpus miljonus latu), Japāna - 18,2 miljonus dolāru (11,6 miljonus latu) un Eiropas Savienība - 9,3 miljonus dolāru (5,9 miljonus latu).

Afganistāna ir viena no visvairāk mīnētajām valstīm, un tajā mīnēta ir 850 kvadrātkilometru liela teritorija. Augsta ANO amatpersona ir izteikusies, ka atmīnēšanas programma septiņiem gadiem izmaksātu 668 miljonus dolāru (427 miljonus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!