Foto: NATO ISAF
Radikālās kustības "Taleban" kaujinieki pirmdien Afganistānas austrumu provincē Kunārā ar raķeti "zeme – gaiss" notriekuši NATO helikopteru "Chinook", paziņoja vietējās administrācijas pārstāvis Nurulla Hāns.

Ierēdnis žurnālistus informēja, ka otrs alianses helikopters, kas lidoja pārī ar notriekto lidaparātu, devis raķešu triecienu pa kaujinieku pozīcijām, nogalinot divus pazīstamus "Taleban" lauka komandierus Mohamadu Habibi un Mohammadu Nabi.

Starptautisko drošības spēku Afganistānā (ISAF) preses dienests informē, ka glābšanas grupa, kas tika nosūtīta meklēt notriektā helikoptera apkalpi un pasažierus, nokļuvusi nemiernieku apšaudē, taču atsitusi uzbrukumu un nogādājusi pilotus un pasažierus Asadabadas militārajā bāzē.

Savukārt talibu preses sekretārs Zabiulla Modžaheds informēja, ka helikoptera avārijā gājuši bojā vairāki amerikāņu karavīri. Viņš arī apstiprināja abu lauka komandieru bojāeju.

Pēdējo trīs mēnešu laikā šis ir jau desmitais NATO un afgāņu spēku helikopters, kurš nav nonācis galamērķī talibu apšaudes dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!