Foto: Reuters/Scanpix
Afganistānā kaujinieki nogalinājuši divus bērnus, jo viņu tēvs atteicās pamest darbu policijā, svētdien paziņoja amatpersonas.

Deviņus gadus veco Hennu un viņas 16 gadus veco brāli Zelgaju nogalināja divu uzbrucēji ar motociklu sestdienas vakarā, kad viņi atradās sava tēva automašīnā Afganistānas dienvidu provincē Gaznī.

"Viņi spēlējās manā automašīnā, un [islāmistu kaujinieku grupējums] "Taleban" iespējams domāja, ka es biju mašīnā. Viņi atklāja uguni uz mašīnu un nogalināja manus bērnus," aģentūrai AFP stāstīja bērnu tēvs Zalmajs.

Viņš teica, ka "Taleban" kaujinieki viņu vairākkārt ir brīdinājuši par iespējamo viņa ģimenes apdraudējumu, ja viņš nepametīs darbu policijā.

"Bērnus nogalināja "Taleban", jo viņu tēvs ir Gaznī pašvaldības policists," informēja provinces pašvaldības pārstāvis Fazils Sabavūns, piebilstot, ka ģimenes tēvs bija no kaujiniekiem saņēmis brīdinājumu pamest darbu policijā un pievienoties viņiem.

"Taleban" kaujinieki, kuru režīms tika gāzts ASV vadītā iebrukumā pēc 2001.gada 11.septembrī notikušajiem teroraktiem ASV, bieži rīko uzbrukumus valdības un Rietumvalstu institūcijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!