Četras dienas ilgā Afganistānas lidmašīnas nolaupīšanas un ķīlnieku krīze ceturtdien beidzās bez asinsizliešanas Stanstedas lidostā pie Londonas.
Lidostā lidmašīnu atstāja ap 150 pasažieri un nolaupītāji divās grupās, paziņoja britu policija.

"Es uzskatu, ka nolaupīšana tagad ir galā," paziņoja policijas pārstāvis Džo Edvardss un piebilda, ka varas iestādes "pārbauda, vai lidmašīna ir tukša un droša ieiešanai".

"Mums jāsāk ķīlnieku un ķīlnieku ņēmēju identificēšanas process," sacīja Edvardss. "Mums jānodrošina, lai šo cilvēku veselības stāvoklis būtu labs, .. un jānogādā viņi drošā vietā," viņš piebilda.

No pulksten 3 līdz 3.30 (5 līdz 5.30 pēc Latvijas laika) lidmašīnu atstāja 85 cilvēki. Pēdējā lidmašīnā palikušo grupa, kurā bija apmēram 65 cilvēki, to atstāja ap pulksten sešiem (astoņiem pēc Latvijas laika).

Pie lidmašīnas aizmugures trapa stāvēja vismaz divi bruņoti policisti, kas novirzīja pēdējos izkāpušos uz stāvošu autobusu.

Lidmašīna tika nolaupīta svētdienas rītā neilgi pēc izlidošanas no Kabulas uz Afganistānas pilsētu Mazarišarifu. Pēc degvielas uzpildīšanas Taškentā, Kazahstānas pilsētā Aktjubinskā un Maskavā lidmašīna pirmdienas rītā nolaidās Stanstedā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!