Afganistānas opozīcija otrdien aicinājusi ASV pasargāt afgāņu tautu no Vašingtonas atmaksas par pagājušajā nedēļā notikušajiem terora aktiem Ņujorkā un Vašingtonā, kuros par galveno aizdomās turēto tiek uzskatīts starptautiskais terorists Osama bin Ladens, kurš šobrīd uzturas Afganistānā kā šajā valstī valdošā grupējuma "Taleban" viesis.
"Mēs ceram, ka tiks iznīcinātas terorisma saknes Afganistānā. Taču mēs nevēlamies, lai afgāņu tauta, kas ir pārcietusi postošu karu divu gadu desmitu garumā, tiktu sāpināta," intervijā Irānas valsts radio sacīja Adballāhs Abdallāhs, kurš bija 1996.gada septembrī gāztās Afganistānas prezidenta Burhanudina Rabani valdības ārlietu ministrs.

Adballāhs svētdien aicināja ASV atbalstīt Afganistānas opozīcijas cīņu pret islāmistisko grupējumu "Taleban", kas kontrolē lielāko daļu Afganistānas teritorijas, un brīdināja, ka gaisa triecieni nepalīdzēs Vašingtonai sasniegt savus mērķus.

"Ja centrā būtu cīņa pret teroristiem Afganistānas iekšienē, būtu nopietnāk jāizturas pret cilvēkiem, kas pret viņiem cīnās jau gadiem ilgi. Ja mūsu pūliņi tiktu apvienoti, operācija būtu efektīvāka," sacīja opozīcijas spēku "Ziemeļu alianse" pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!