Foto: Reuters/Scanpix

Ja 2014.gadā NATO spēki patiešām izvedīs savu karaspēku no Afganistānas, iespējams, drošības situācija šajā valstī atkal pasliktināsies, to tikšanās laikā ar žurnālistiem atzina Afganistānas pašvaldības Meimanas mērs Nazars Muhameds Saheb Zads Saheb Nazars.

Viņš gan norādīja, ka par turpmākajiem plāniem, kas notiks pēc 2014.gada, lems sabiedroto un Afganistānas augstākās amatpersonas, taču prognozes par drošības situāciju pēc NATO aiziešanas nav visai labvēlīgas.

"Ja 2014.gadā NATO karaspēks izies no Afganistānas, viņi paši būs atbildīgi par iespējamām sekām," brīdināja Nazars Muhameds. Viņaprāt, nebūtu pareizi, ka līdz šim Afganistānā ieguldītie līdzekļi tiktu izkaisīti vējā. Viņš atzīmēja, ka teroristu grupējums "Al Qaeda" nav ienaidnieks tikai Afganistānai, bet visai pasaulei. Pēc NATO spēku izvešanas Afganistānai būs nepieciešams arī stiprināt robežas ar kaimiņvalstīm.

Afganistānas pašvaldības vadītājs norādīja, ka savulaik viņu valsts armija bijusi teju spēcīgākā, taču to izpostīja karš. Tagad Afganistānas armijā 60% no karavīriem esot neizglītoti, trūkst bruņojuma, tādēļ pastāv bažas, ka šī armija viena nespēs nodrošināt kārtību valstī.

Ja sabiedroties pametīs Afganistānu, viņi zaudēs Afganistānas tautas uzticību, prognozēja Afganistānas pašvaldības vadītājs.

Jau ziņots, ka Meimanas mērs Nazars Muhameds Saheb Zads Saheb Nazars patlaban vairāku dienu darba vizītē uzturas Latvijā, kur plāno tikties ar aizsardzības sistēmas amatpersonām, apmeklēt bruņoto spēku atsevišķas vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!