Afganistānas talibi nosodījuši asiņaino uzbrukumu skolai Pakistānā, kur bojā gāja 141 cilvēks, norādot, ka nevainīgu bērnu nogalināšana ir pretrunā ar islāmu.

Atbildību uzņēmies Pakistānas talibu grupējums "Tehreek-e-Taliban Pakistan" (TTP), paziņojot, ka uzbrukums skolai esot atbilde uz armijas operācijām pret islāmistu kaujiniekiem. Izdzīvojušie stāsta, ka astoņas stundas ilgajā slaktiņā kaujinieki šāvuši arī uz 12 gadus veciem bērniem.

"Afganistānas islāma emirāts vienmēr ir nosodījis bērnu un nevainīgu cilvēku nogalināšanu jebkādos apstākļos," otrdien paziņoja Afganistānas talibi, kuru uzbrukuma mērķis bieži vien arī ir civiliedzīvotāji. "Tīši nogalināt nevainīgus cilvēkus, sievietes un bērnus ir pretrunā ar islāma principiem, un jebkurai islāma valdībai un kustībai šie principi ir stingri jāievēro."

"Afganistānas islāma emirāts (talibu oficiālais nosaukums) pauž līdzjūtību notikušajā traģēdijā un sēro kopā ar nogalināto bērnu ģimenēm," norādīts paziņojumā.

Afganistānas talibi ir džihādistu grupa, kas daļēji saistīta ar Pakistānas talibiem, abām grupām solot uzticību mullam Omaram.

Afganistānas talibi bieži distancējas no uzbrukumiem ar lielu mierīgo iedzīvotāju upuru skaitu, tomēr arī viņi tīšuprāt ir uzbrukuši civiliedzīvotājiem.

Pagājušajā nedēļā viņi uzņēmās atbildību par pašnāvnieka uzbrukumu teātra izrādē Francijas kultūras centrā Kabulā, kurā bojā gāja viens cilvēks, bet 15 tika ievainoti.

ANO norādījusi, ka visbiežākais civiliedzīvotāju nāves cēlonis Afganistānā ir talibu un citu bruņoto grupu uzbrukumi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!