Afganistānu un Pakistānas ziemeļus ceturtdien satricināja zemestrīce, kuras epicentrs atradās Hindukuša kalnos. Pazemes grūdienu dēļ tūkstošiem cilvēku Afganistānas galvaspilsētā Kabulā panikā izskrēja ielās.
Zemestrīce, kuras stiprums, pēc Pakistānas amatpersonu aplēsēm, bija 5,8 balles pēc Rihtera skalas, lika Kabulas namiem drebēt vairākas sekundes, salieca žogus un sašķobīja mūrus. Iedzīvotāji Kabulas vecpilsētā pastāstīja, ka pazemes grūdienu dēļ viņu mājās no sienām nokritis apmetums, taču pēc 23 gadu ilgušajiem bruņotajiem konfliktiem tikai retais nams Afganistānas galvaspilsētā ir normālā stāvoklī.

Afganistānas Aizsardzības ministrija informēja, ka vāc informāciju par zemestrīces nodarītajiem postījumiem, tomēr to apgrūtina sliktie sakari. Pagaidām nav ziņu, ka pazemes grūdieni būtu nodarījuši būtiskus postījumus.

Pakistānas meteoroloģiskais dienests informēja, ka zemestrīces epicentrs atradies Afganistānas Hindukuša kalnu sistēmā 300 kilometrus uz ziemeļiem no Pakistānas pilsētas Pešavaras.

Pazemes grūdieni bija jūtami arī Pakistānas ziemeļos, tostarp Islāmabadā, Lahorā, Pešavarā, Čitralā un Ravalpindi. Ziņu par postījumiem vai cietušajiem pagaidām nav.

Savukārt Indijas seismologi pavēstīja, ka zemestrīce bijusi sešas balles stipra. Pazemes grūdieni bijuši jūtami arī Indijas galvaspilsētā Deli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!