Foto: AFP/Scanpix

Afganistānas ziemeļu pilsētā Kondozā piekto dienu pēc kārtas turpinās kaujas starp valdības karaspēku un talibiem, drošības spēkiem cenšoties izspiest kaujiniekus no pozīcijām pie pilsētas centra.

Kondozas policijas priekšnieks Kasims Džangalbags pavēstīja, ka kaujas notiek vienā pilsētas rajonā, bet drošības spēkiem izdevies no kaujiniekiem attīrīt divus citus rajonus ārpus Kondozas tās dienvidos un ziemeļos.

"Diemžēl talibi slēpjas civilistu mājās. Mēs nevaram rīkoties ātri, jo riskējam kaitēt mierīgajiem iedzīvotājiem," sacīja Džangalbags.

Pēc viņa teiktā, ceturtdienas vakara kaujās nogalināti astoņi kaujinieki un vēl 12 ievainoti, kā arī ievainots viens policists.

Provinces padomes loceklis Zarguls Alimi paziņoja, ka pilsētas pilnīga attīrīšana no talibiem varētu prasīt vēl divas nedēļas.

Starptautiskie drošības spēki lēš, ka sākotnējā uzbrucēju grupā bijuši 100 līdz 110 kaujinieki, taču vietējā policija norāda, ka uzbrukumā piedalījies aptuveni tūkstotis talibu kaujinieku. Kopš kauju sākuma hospitalizēti 220 mierīgie iedzīvotāji, ziņo mediķi.

Kā ziņots, islāmistu grupējuma "Taliban" kaujinieki pirmdien uzbruka Kondozas pilsētai Afganistānas ziemeļos, kuru pēkšņā uzbrukumā kaujiniekiem uz neilgu laiku izdevās iekarot pirms gada. Uzbrukums sākās agrā rītā no četrām pusēm, kaujiniekiem iesaistoties intensīvās sadursmēs ar valdības spēkiem un ielaužoties pilsētā.

Tieši pirms gada talibi ieņēma Kondozu, kas bija pirmā provinces galvaspilsēta, kuru talibiem izdevies ieņemt, kopš ASV pirms 15 gadiem padzina viņu valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!