Eiropas Savienības attīstības komisārs Luiss Mišels ir ieradies Mali, lai runātu par iespējām izveidot pirmo ES nodarbinātības centru Āfrikas migrantiem, informē ārvalstu prese.
Iecere ir piedāvāt potenciālajiem migrantiem darba iespējas tādās nozarēs kā lauksaimniecība, celtniecība un apkalpojošā sfēra, raksta BBC.

Francija un Spānija jau ir solījušas reklamēt iespējas strādāt sezonas darbu. Šādi centri ir daļa no ES stratēģijas cīnīties ar arvien pieaugošo migrantu plūsmu no Āfrikas. Vēl šādus centrus plānots izveidot arī Senegālā un Mauritānijā.

Pagājušajā gadā bīstamo ceļojumu uz Eiropu veica 31 000 migrantu no Āfrikas, lai nelegāli iekārtotos kādā darba vietā un izbēgtu no neciešamajiem apstākļiem dzimtenē. Eiropas dienvidu valstis – Itālija, Malta un Spānija – lūdza palīdzību imigrantu plūsmas ierobežošanai, un tika izveidotas ES robežpatruļas gan uz sauszemes, gan jūrā. Tomēr ES arī cenšas rast veidus legālās imigrācijas palielināšanai, un to skaitā ir arī nodarbinātības centri Āfrikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!