Irānas prezidentu Mahmudu Ahmadinedžadu Kolumbijas universitātē Ņujorkā aktīvisti sagaidīja ar protesta akcijām, kurās viņi Irānas vadītāju pielīdzināja Hitleram, raksta "Euronews".
Turklāt universitātes prezidents Lī Bolingers izteica kritiku par Ahmadinedžada apgalvojumiem, ka holokausts ir pārspīlējums. "Ja jūs esat atbraucis uz šādu vietu, tad jūs vienkārši kļūstat smieklīgs. Jūs esat vai nu nekaunīgi provokatīvs, vai arī pārsteidzoši neizglītots," viņš teica.

Uz to Irānas prezidents atbildēja, ka šādi izteikumi ir klajš apvainojums un viņš nenoliedz holokaustu kā tādu. "Ja šis notikums ir reāls, tad jājautā, kāpēc par to jāmaksā palestīniešiem, lai gan holokausts norisinājās Eiropā. Palestīnieši tajā nepiedalījās nekādā veidā," teica Ahmadinedžads. Viņš norādīja, ka jāveic plašāki pētījumi par holokaustu.

Savā uzrunā Irānas prezidents kārtējo reizi aizstāvēja valsts tiesības attīstīt kodolprogrammu nemilitāriem mērķiem, kā arī norādīja, ka nav pamata ASV apgalvojumiem par Irānas centieniem iegūt kodolieroci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!