Sākot no pirmdienas, Eiropas Komisijas (EK) Lauksaimniecības un lauku attīstības ģenerāldirektorāts aicina visus eiropiešus nodot savu balsi Eiropas Savienības (ES) bioloģiskās lauksaimniecības logotipa konkursa noslēguma kārtā, informē EK pārstāvniecība Latvijā.

Līdz 31. janvārim trīs noslēguma kārtai atlasītie logotipi būs aplūkojami tīmekļa vietnē http://ec.europa.eu/agriculture/organic/logo/index.htm, kurā par tiem var nobalsot.

Jaunā logotipa mērķis ir palielināt patērētāju aizsardzību un veicināt bioloģisko lauksaimniecību. Atšķirībā no pašreizējā logotipa konkursā izvēlētais logotips būs obligāti jāizmanto uz visiem fasētiem bioloģiskajiem produktiem, kuru izcelsme ir 27 ES dalībvalstīs un kuri atbilst marķēšanas standartiem.

Jaunajam logotipam jāpārstāv ES gan iekšpus, gan ārpus tās robežām. Tam jābūt viegli iegaumējamam un viegli saistāmam ar ES un bioloģisko lauksaimniecību, pat nelietojot vārdus vai burtus.

Lai atrisinātu šo grūto uzdevumu, Eiropas Komisija piesaistīja dizaina un mākslas studentus no visas Eiropas, organizējot ES bioloģiskās lauksaimniecības logotipa konkursu, kurš norisinājās no 2009. gada aprīļa līdz jūnijam. Savus novatoriskos priekšlikumus iesniedza 3 422 nākamie dizaineri. Pēc konkursa termiņa beigām starptautiski atzīta žūrija izsludināja konkursa nākamo kārtu, atlasot trīs logotipus konkursa nobeiguma kārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!