Krievijas Valsts domes deputāts no kreisi noskaņotās Agrāri rūpnieciskās deputātu grupas Igors Igošins aicinājis īstenot pasākumus importa ierobežošanai Krievijā no Baltijas valstīm.
Savā vēstulē, kas publicēta laikrakstā "Ņezavisimaja gazeta", Krievijas parlamentārietis norāda, ka "nepieciešams apsvērt pasākumus preču importa ierobežošanai no Baltijas valstīm", jo tajās tiek pārkāptas nepamatiedzīvotāju cilvēktiesības.

"Iespējams, vajadzētu ieviest progresējošu importa nodevu likmi," ierosina Igošins.

"Jau sen nevienu nepārsteidz ziņas par nepamatiedzīvotāju ierobežošanu Baltijas valstīs, īpaši Latvijā un Igaunijā. Mēs tikpat kā nepievēršam uzmanību arvien jaunām masu mediju ziņām par to, ka mūsu tautieši tur ir kļuvuši par otrās šķiras cilvēkiem," teikts Igošina vēstulē.

Deputāts gan nemin nevienu piemēru, kas apliecinātu diskrimināciju vai cilvēktiesību pārkāpumus Baltijā, norādot vienīgi, ka Latvijas "parlamentā iesniegts likumprojekts, kas aizliedz nēsāt ārvalstu ordeņus, kuri izlaisti līdz 1991.gadam". Igošins arī nemin, ka šo likumprojektu tā autori atsauca jau līdz izskatīšanai parlamentā.

Deputāts arī aicina izdomāt jaunus ekonomiskās ietekmēšanas pasākumus pret Latviju, Lietuvu un Igauniju.

Igošins vēlas, lai visiem viņa ierosinātajiem pasākumiem pret Baltiju tiktu piešķirts "valsts programmas" statuss, lai "parādītu gan Baltijas, gan citām valstīm, ka Krievija spēj aizstāvēt savus tautiešus ārzemēs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!