ANO Drošības padome trešdien publicēja īsu paziņojumu, kurā atbalstīja ASV, Eiropas Savienības (ES), Krievijas un ANO trešdien Madridē pausto aicinājumu Izraēlai nekavējoties izbeigt militārās operācijas Jordānas rietumkrastā.
Drošības padome pieņēma paziņojumu pēc vairāku stundu ilgām neauglīgām diskusijām par arābu atbalstītu rezolūcijas projektu, kurā atkārtota prasība Izraēlai izvest savu karaspēku no palestīniešu pilsētām. Atšķirībā no rezolūcijām Drošības padomes paziņojums nav juridiski saistošs.

ASV bija draudējušas uzlikt veto arābu atbalstītajam rezolūcijas projekta tekstam.

Drošības padomes paziņojumā teikts, ka tā "atbalsta kopīgo paziņojumu, kas pieņemts Madridē".

Madrides paziņojumā ASV valsts sekretārs Kolins Pauels, ANO ģenerālsekretārs Kofi Annans, Krievijas ārlietu ministrs Igors Ivanovs, ES augstais pārstāvis ārējās un drošības politikas jautājumos Havjers Solana un ES prezidējošās Spānijas ārlietu ministrs Žoseps Pikē aicināja Izraēlu nekavējoties pārtraukt militārās operācijas palestīniešu teritorijās.

Tajā arī pausts aicinājums Arafatam "nekavējoties darīt visu iespējamo, lai pārtrauktu terora aktus pret nevainīgajiem izraēliešiem" un Palestīnas pašpārvaldei apņēmīgi rīkoties pret terorismu.

Drošības padome savā paziņojumā "aicina Izraēlas valdību, Palestīnas pašpārvaldi un visas reģiona valstis sadarboties ar centieniem to mērķu sasniegšanai, kuri minēti kopīgajā paziņojumā, un pieprasa nekavējoties īstenot 1402. un 1403.rezolūcijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!