Foto: AFP/Scanpix
Brazīlijas tiesa likusi Francijas lidsabiedrībai "Air France" izmaksāt ievērojamu kompensāciju pasažiera ģimenei, kas gājis bojā 1. jūnijā A330 lidmašīnas katastrofā Atlantijas okeānā, piektdien vēsta "RIA Novosti".

Riodežaneiro tiesa lēmusi, ka aviokompānijai jāizmaksā 2,04 miljoni reālu (aptuveni 600 tūkstoši latu) kā kompensāciju par morālo kaitējumu ģimenei, kas traģiskajā avārijā zaudēja 28 gadus veco prokurori Marselu Valpakosu Fonseku.

Tiesa sievietes bojāeju nosauca par "neatsveramu zaudējumu" ģimenei un uzsvēra, ka par katastrofas iemeslu kļuvusi "Air France" nolaidība.

Francijas Aviokatastrofu izmeklēšanas birojs februārī paziņoja, ka nevar nosaukt precīzus lidmašīnas avārijas iemeslus.

Par vienu no versijām iepriekš minēti ātruma rādītāju bojājumi.

Kā ziņots, lidmašīna "Airbus A330-200" ar 228 cilvēkiem 2009. gada 1. jūnijā bija ceļā no Riodežaneiro uz Parīzi. Pārraidot signālus par īssavienojumu, kas radies spēcīgas turbulences dēļ, lidmašīna pazudusi no radaru ekrāniem virs Atlantijas okeāna.

Meklēšanas operācija Atlantijas okeānā uz ziemeļaustrumiem no Brazīlijas piekrastes turpinājās 26 dienas. Tika atrastas 51 bojāgājušā mirstīgās atliekas un vairāk nekā 600 avarējušā lidaparātu fragmenti, tostarp pasažieru krēsli, skābekļa maskas, fizelāžas detaļas un pasažieru bagāža.

Šī katastrofa kļuvusi par lielāko pēdējo astoņu gadu laikā un lielāko 75 gadu "Air France" vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!