Foto: AFP/Scanpix
28. decembrī avarējušās Indonēzijas lidsabiedrības "AirAsia" pasažieru lidmašīna pārāk strauji palielināja augstumu, kas noveda pie traģiskā iznākuma, izteicies Indonēzijas transporta ministrs Ignasiuss Jonans.

Kā atzinis ministrs, lidmašīna pirms traģiskā notikuma palielināja augstumu ar ātrumu 1828 metri minūtē. Tādā ātrumā augstumu varot palielināt tikai iznīcinātāji.

Kad "AirAsia" lidmašīnas piloti pēdējo reizi sazinājās ar gaisa satiksmes vadības dispečeri, viņiem ieteica palielināt augstumu par 1200 metriem, lai izvairītos no bīstamiem mākoņiem. To tajā brīdī nevarēja izdarīt saspringtās gaisa satiksmes dēļ. Pēc četrām minūtēm lidmašīna pazuda no radariem.

Vēstīts, ka "AirAsia" reisa QZ8501 lidmašīnas "Airbus A320-200", kas bija ceļā no Indonēzijas pilsētas Surubajas uz Singapūru, sliktos laika apstākļos avarēja virs Javas jūras.

Lidmašīnā atradās 162 cilvēki, līdz šim ir izdevies atrast vairākus desmitus bojāgājušo ķermeņu. Tiek uzskatīts, ka lielāka daļa bojāgājušo atrodas galvenajā korpusā. Līdz šim izdevies atrast lidmašīnas astes daļu, divas "melnās kastes" un fizelāžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!