Foto: Reuters/Scanpix

Aviokompānijas "AirAsia" ģenerāldirektors Tonijs Fernandess (attēlā pa kreisi) aicināja nespekulēt attiecībā uz versijām par pazudušo Airbus А320-200 lidmašīnu, kas lidojusi no Indonēzijas pilsētas Surabajas uz Singapūru.

"Mēs patiešām nezinām, [kas ir noticis], lūdzu, atradīsim laineri un veiksim pamatīgu izmeklēšanu," atzīmēja Fernandess.

Vienlaikus viņš atzina, ka lidojuma laikā "laikapstākļi bijuši nelabvēlīgi, un ekipāža lūdza mainīt augstumu, jo bijusi vētra".

"Mēs zinām par šo faktu, taču nevēlamies spekulēt, vai laikapstākļi bijuši par notikušā iemesliem," sacīja Fernandess.

Indonēzijas viceprezidents Jusufs Kalla īpašā preses konferencē pieļāvis, ka "AirAsia" lidmašīna cietusi aviokatastrofā. Viņš gan atzīmējis, ka Indonēzijas varasiestādēm "joprojām nav informācijas par lidmašīnas nokrišanas vietu".

Jau ziņots, ka naktī uz svētdienu no dispečeru dienestu radariem pazudusi kompānijas "Air Asia" QZ8501 reisa Airbus A320 lidmašīna, kurā atradās 155 pasažieri un septiņi ekipāžas locekļi. Meklēšanas darbos bija iesaistījusies Indonēzija, Malaizija, Singapūra un Austrālija.

Tumsas iestāšanās dēļ meklēšanas darbos iesaistītie Indonēzijas kuģi un lidmašīnas atgriezušās bāzē. Indonēzijas viceprezidents Jusufs Kalla atzīmējis, ka pirmdien meklēšanas darbos iesaistīsies "pēc iespējas vairāk kuģu" un tiks paplašināts meklēšanas lauks.

"Air Asia" lidmašīna, kas bija ceļā no Indonēzijas uz Singapūru, pazuda no radariem pulksten pēc vietējā laika (pulksten 1:17 pēc Latvijas laika). Aģentūra "Reuters" norāda, ka uz klāja atradušies 155 pasažieri, no viņiem 138 pilngadīgas personas, 16 bērni un viens zīdainis. Vēl lidmašīnā atradās divi piloti, no kuriem viens ir Francijas pilsonis, un pieci ekipāžas locekļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!