Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukrainas Aizsardzības ministrija sākusi iekšējo auditu par pārtikas preču iegādi par paaugstinātām cenām un no amata atlaista augsta ranga valdības amatpersona, kas sestdien tika aizturēta aizdomās par korupciju.

No amata atlaists kopienu, teritoriju un infrastruktūras attīstības ministra vietnieks Vasils Lozinkis, platformā "Telegram" pavēstīja Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs.

Lozinkis, kurš ministra vietnieka amatu ieņēma kopš 2020. gada maija, tiek turēts aizdomās par to, ka pieņēmis 400 000 ASV dolāru apmaiņā pret kuriem atbalstījis līgumu par iekārtu un ģeneratoru iegādi par paaugstinātām cenām.

Tikmēr Ukrainas Aizsardzības ministrija noraidīja mediju ziņoto, ka tā iegādājusies pārtikas preces par nesamērīgi augstām cenām. Tas ir lielākais korupcijas skandāls, kāds skāris Ukrainas bruņotos spēkus kopš kara sākuma.

Vietējie mediji sestdien ziņoja, ka ministrija noslēgusi līgumu par cenām, kas divas līdz trīs reizes pārsniedz pašreiz veikalos redzamās cenas.

Ministrija noraidīja mediju ziņoto, uzsverot, ka iegādājusies produktus saskaņā ar likuma noteikto procedūru, bet paziņoja, ka veiks iekšējo auditu.

"Ja tiks konstatēti pārkāpumi Aizsardzības ministrijas amatpersonu darbībā, viņi tiks saukti pie atbildības saskaņā ar spēkā esošajiem likumiem," paziņoja ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!