Lietuvas Nodokļu policijai ir aizdomas, ka dažas Lietuvā strādājošas ārvalstu kompānijas ir izmantojušas ārzonu kompānijas, lai pārskaitītu naudu personām, kas ir saistītas ar terorismu.
Lietuvas varas iestādes par šo atklājumu jau ir informējušas attiecīgās ASV institūcijas, tā kā tām būs jāpārbauda, vai aizdomās turētās personas patiešām ir saistītas ar teroristiskām organizācijām. ASV institūcijām arī tika nodota informācija par aizdomīgām personām, kas ir šķērsojušas Lietuvas robežu.

"Aizdomīgi konti Lietuvas bankās nav atklāti, taču mēs esam atklājuši naudas pārskaitījumus aizdomīgām personām. Tie bija naudas pārskaitījumi, kurus veica Lietuvā strādājošas ārvalstu kompānijas caur ārzonu kompāniju kontiem. Aizdomīgo personu (saņēmēju) konti atrodas Austrumu valstīs," sacīja Nodokļu policijas naudas atmazgāšanas izmeklēšanas nodaļas vadītājs Igors Kržečkovskis.

Tomēr viņš neatklāja aizdomās turēto kompāniju skaitu un nosaukumus. Taču viņš apstiprināja, ka šādi naudas pārskaitīšanas gadījumi ir bijuši ne vairāk par 10.

ASV iestādēm būs jāpārbauda, vai aizdomīgās personas, kas ir šķērsojušas Lietuvas robežu, atrodas ar terorismu saistīto personu sarakstā.

Kržečkovskis sacīja, ka, ja informācija tiks apstiprināta, Lietuvai būs tiesības vērsties pret terorismu atbalstošajām kompānijām.

Lietuva ir apsolījusies izpildīt ANO rezolūciju un ievērot visus saistošos noteikumus, ieskaitot aizliegumu izmantot Osamas bin Ladena un ar viņu saistīto personu finanses un citus īpašumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!