Foto: AP/Scanpix
Horvātijas policija aizdomās par korupciju un varas ļaunprātīgu izmantošanu svētdien arestējusi Zagrebas mēru Milanu Bandiču un vairākus viņa līdzgaitniekus, vēsta aģentūra "Reuters".

Policija paziņojusi tikai to, ka ir arestēti vairāki Zagrebas administrācijas darbinieki, bet nav nosaukusi to vārdus. Tikmēr vietējie mediji un televīzija ziņo, ka viens no arestētajiem ir Bandičs.

Bandiča vārds ir saistīts ar vairākām korupcijas pārbaudēm, bet viņš līdz šim nekad nav bijis nopratināts un aizturēts.

"Pēc vairāku mēnešu sarežģītas kriminālizmeklēšanas aizdomās par nelegālām darbībām arestētas vairākas personas Zagrebas pilsētā un "Zagrebacki" holdingā (pašvaldības kompānija, kas atbild par komunālajiem pakalpojumiem)," teikts prokuratūras paziņojumā.

Bijušais sociāldemokrāts Bandičs, kurš partiju pameta 2009. gadā, lai kā neatkarīgs kandidāts piedalītos cīņā par prezidenta krēslu, Zagrebu vada kopš 2000. gada.

Zagrebā dzīvo gandrīz ceturtā daļa no 4,4 miljoniem valsts iedzīvotāju. Pagājušajā gadā Horvātija kļuva par Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti. Lai veicinātu savu iekļūšanu ES, 2010. gadā Horvātija uzsāka plašu pretkorupcijas kampaņu. Kopš tā laika ir notiesātas vairākas augsta ranga amatpersonas, to skaitā bijušais premjerministrs Ivo Sanders.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!