Foto: AFP/Scanpix

Malaizijā aizdomās par saistību ar lidsabiedrības "Malaysia Airlines" lidmašīnas pazušanu arestēti 11 ar "Al Qaeda" saistīti teroristi, vēsta britu laikraksts "Daily Mail".

"11 teroristu grupa, kurai ir sakari ar "Al Qaeda", tika nopratināta vakar, vai viņi ir saistīti ar "Malaysia Airlines" reisa "MH370" pazušanu," raksta avīze.

Aizdomās turamie tika arestēti pagājušajā nedēļā Malaizijas galvaspilsētā Kualalumpurā un ziemeļrietumu štatā Kedā un ir jauna vardarbīga teroristu grupējuma biedri, kurš plānojot bumbu sprādzienus musulmaņu valstīs.

Viņi nopratināti pēc ārvalstu dienestu, tostarp ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) un Lielbritānijas izlūkdienesta MI6 lūguma. Aizdomās turamie ir vecumā no 22 līdz 55 gadiem, viņu vidū ir studenti, gadījuma darbu strādnieki, atraitne un biznesa pārstāvji.

Kā pavēstīja Malaizijas pretterorisma dienesta pārstāvis, izmeklētāji joprojām uzskata, ka versija par teroristu saistību ar lidmašīnas pazušanu ir visai ticama. Viņš arī sacīja, ka nopratināšanā daži aizturētie atzinušies teroraktu plānošanā, taču noliedz saistību ar lidmašīnas pazušanu.

"Malaysia Airlines" lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Līdz šim, neraugoties uz intensīvajiem meklēšanas darbiem, nedz okeāna dzīlēs, nedz virs ūdens nav izdevies atrast nekādas pazudušās lidmašīnas pēdas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!