Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijas parlamenta augšpalātā trešdienas rītā aizturēts deputāts, kurš tiek turēts aizdomās par divu slepkavību pasūtīšanu.

Raufs Arašukovs, kurš pārstāv Karačajas-Čerkesijas republiku Ziemeļkaukāzā, tika aizturēts pēc tam, kad parlamenta augšpalāta Federācijas padome nobalsoja par tiesiskās imunitātes atņemšanu viņam, paziņoja Izmeklēšanas komiteja.

Balsojuma laikā Arašukovs mēģināja aizbēgt, bet parlamenta augšpalātas spīkere viņu apturēja. Pēc tam Arašukovs tika aizturēts un aizvests no parlamenta ēkas.

Viņš tiek turēts aizdomās par divu Karačajā-Čerkesijā ietekmīgu cilvēku slepkavību pasūtīšanu 2010.gadā. Arašukovs, kura tēvs ir prominents uzņēmējs, vietu Federācijas padomē ieņēma 2016.gadā, 31 gada vecumā kļūstot par jaunāko parlamenta augšpalātas locekli.

Krievijas ziņu vietne RBC pagājušajā gadā citēja izmeklēšanas avotus sakām, ka trīs cilvēki ir liecinājuši pret Arašukovu, apsūdzot viņu vietējā aktīvista slepkavības pasūtīšanā.

"Viņš mēģināja piecelties un pamest sēdi, un es liku viņam apsēsties, jo bija plānots, ka viņš uzstāsies ar runu un sniegs paskaidrojumu," sacīja Federācijas padomes spīkere Valentīna Matvijenko, piebilstot, ka pēc viņas aizrādījuma Arašukovs atgriezies savā vietā.

Deputāts Sergejs Kalašņikovs sacīja, ka neviens negaidīja Arašukova aizturēšanu. "Tas visiem bija pilnīgs pārsteigums, tostarp aizdomās turamajam," norādīja Kalašņikovs.

Izmeklētāji vēlāk paziņoja, ka aizturēts arī Arašukova tēvs Rauls, kurš ir koncerna "Gazprom" uzņēmuma "Gazprom mežregiongaz" ģenerāldirektora padomnieks. Viņš aizturēts uz aizdomu pamata par dabasgāzes zādzībām 30 miljardu rubļu (aptuveni 400 miljonu eiro) apmērā.

Izmeklētāji atklāja, ka tiek pārmeklēti arī mājokļi un biroji septiņās pilsētās saistībā ar vairākām izmeklēšanām, kas skar Arašukovu un viņu tēvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!