Foto: Reuters/Scanpix
Melnkalnes policija aizturējusi 20 kaimiņvalsts Serbijas pilsoņus, kuri tiek turēti aizdomās par to, ka plānojuši rīkot teroraktus svētdien pēc tam, kad būtu noslēgusies balsošana Melnkalnē notiekošajās parlamenta vēlēšanās.

Melnkalnes policijas priekšnieks Slavko Stojanovičs pavēstīja, ka plānoti uzbrukumi valsts institūciju pārstāvjiem.

"Šīs personas tiek turētas aizdomās (..) par rīcību, lai izveidotu kriminālu organizāciju un nodarbotos ar terorismu," sacīts Stojanoviča paziņojumā.

"Viņi tiek turēti aizdomās par nolūku vispirms paņemt automātiskos ieročus un tad veikt uzbrukumus sistēmiskām institūcijām, policijai un valsts institūciju pārstāvjiem, neizslēdzot augstas valsts amatpersonas," teikts paziņojumā.

Savukārt Melnkalnes prokuratūra izplatījusi paziņojumu, ka aizturētais grupējums plānojis veikt bruņotu uzbrukumu cilvēkiem, kas vēlēšanu dienas vakarā būtu sapulcējušies pie parlamenta ēkas galvaspilsētā Podgoricā, kā arī policistiem, kas tur atrastos, un tad pārņemt savā kontrolē parlamenta ēku un pasludināt "zināmu politisko partiju uzvaru".

Prokuratūras paziņojumā piebilsts, ka "ir aizdomas, ka kriminālā organizācija arī plānojusi aizturēt" Melnkalnes premjerministru Milo Džukanoviču.

Grupas līderis ir kāds B.D., norādījusi prokuratūra. Melnkalnes policijas pārstāve, kas vēlējās palikt anonīma, aģentūrai AP sacījusi, ka tas ir bijušais Serbijas žandarmērijas komandieris ģenerālis Bratislavs Dikičs. 2013. gadā Dikičs tika atcelts no žandarmērijas komandiera amata, un, pēc neoficiālām ziņām, tas noticis viņa sakaru ar organizēto noziedzību dēļ.

Jau ziņots, ka svētdien Melnkalnē notiek parlamenta vēlēšanas, kurās izšķiras, vai Džukanovičam, kurš premjermimistra vai prezidenta amatā bijis pie varas Melnkalnē 25 gadus, izdosies saglabāt valdības vadītāja amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!