Foto: Kadrs no video

Krievijas Aizsardzības ministrija sagatavojusi rīkojuma projektu par Piemaskavā izveidotās Federālās militāri memoriālās kapsētas darbības nodrošināšanas izdevumiem, kuros samazināta prezidentu apglabāšanai paredzētā naudas summa, vēsta "Radio Svoboda".

Šajā kapsētā paredzēts apglabāt bijušos Krievijas valdības vadītājus un prezidentus, citus Krievijas un bijušās PSRS vadītājus, kā arī nozīmīgus militāristus un augstu valsts apbalvojumu ieguvējus.

Saskaņā ar šo projektu, kurš pašlaik nodots pretkorupcijas pārbaudei, Krievijas Federācijas un PSRS prezidentu apglabāšanai atvēlēti līdz 706 000 rubļiem (10 000 eiro), ja zemē apglabājams zārks ar ķermeni, un līdz 653 000 rubļu (9300 eiro), ja ir urna ar pelniem.

Iepriekšējā projektā, kurš tika izstrādāts aprīlī, šie izdevumi drīkstēja pārsniegt miljonu rubļu, atzīmē "Gazeta.ru".

Projekts paredz, ka Krievijas prezidentu kapa pieminekļu izgatavošanai piešķirami vairāk nekā trīs miljoni rubļu. (42 800 eiro).

Pirmās bēres Federālajā militāri memoriālajā kapsētā notika 2013. gada vasarā. Te apglabāts ieroču izgudrotājs Mihails Kalašņikovs un bijušais Krievijas aizsardzības ministrs Igors Rodionovs.

Vienīgais līdz šim mirušais Krievijas prezidents Boriss Jeļcins ir apglabāts Novodjevičes kapsētā, tāpat kā ekspremjeri Viktors Černomirdins un Jevgēnijs Primakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!