Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijā lidostā aizturēts Kremļa kritiķa Alekseja Navaļnija populārā "YouTube" kanāla "Navalny LIVE" bijušais producents Aleksejs Jakovļevs, atsaucoties uz viņa advokātu Sergeju Telnovu, vēsta "Radio Brīvā Eiropa"

Jakovļevs aizturēts pēc ierašanās Maskavas Šerementjevas lidostā 30. jūnijā. Pēc aizturēšanas viņš nogādāts uz Izmeklēšanas komiteju, kur pratināts kādā krāpšanas lietā.

Iepriekš decembrī Izmeklēšanas komisija ziņoja, ka pret Navaļniju uzsākta krimināllieta aizdomās par Navaļnija "Korupcijas apkarošanas fondam" ziedoto un atbalstītāju doto līdzekļu vairāk nekā 4 miljonu eiro apmērā neatbilstošu izlietojumu. Līdz šim nav apstiprināts, ka Jakovļevs tiktu pratināts tieši šajā lietā.

Video kanāla producents aizturēts tikai dienu pēc šobrīd trimdā Lietuvā dzīvojošā "Korupcijas apkarošanas fonda" direktora Ivana Ždanova izsludināšanā starptautiskā meklēšanā.

"Korupcijas apkarošanas fonds" ilgstoši veidojis saistošus un miljonos reižu skatītus video par Krievijas politiskās un uzņēmējdarbības elites nelikumīgajiem darījumiem, savstarpējo sasaisti un grezno dzīvesveidu. Tostarp video veidoti arī par paša Krievijas prezidenta Vladimira Putina īpašumiem.

Šī gada 9. jūnijā tiesa "Korupcijas apkarošanas fondu" un citas ar Navaļniju saistītas organizācijas pasludināja par ekstrēmistiskām. Lēmums faktiski aizliedz to darbību, un ar šīm organizācijām saistītiem cilvēkiem liedz ieņemt valsts amatpersonu amatus, bet tajās strādājušajiem paredz potenciālus cietumsodus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!