ASV Krasta apsardzes spēku patruļkuģis trešdien starptautiskajos ūdeņos pie Salvadoras krastiem notvēris narkotiku kontrabandistu kuteri, uz kura atradās gandrīz divas tonnas kokaīna. Aizturēti arī seši narkotiku kontrabandisti, informēja Salvadoras ģenerālprokurors Belisario Artiga.
Operācijā bija iesaistītas arī divas salvadoriešu militārās lidmašīnas un trīs helikopteri, kas sekoja kuterim pēc tā atklāšanas Klusā okeāna ūdeņos.

Artiga pavēstīja, ka kontrabandisti sākuši mest narkotiku kravu okeānā, kad saprata, ka ir atklāti. Tomēr ASV Krasta apsardzes spēku kuģim izdevās aizturēt kuteri, kad uz tā vēl atradās 1920 kilogrami kokaīna 48 miljonu dolāru vērtībā.

Kolumbijas narkomafija regulāri izmanto ātrgaitas kuterus, lai kokaīnu pāri Klusajam okeānam vai arī caur Vidusamerikas valstīm un Meksiku nogādātu ASV. Arī šajā gadījumā trīs no aizturētajiem kontrabandistiem ir kolumbieši.

Plānots, ka 10 kilogrami kokaīna tiks nodoti Salvadoras tiesai kā lietiskais pierādījums, bet pārējo kravu iznīcinās ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!