Izraēlas varas iestādes aizturējušas Libānas zvejas kuģi, kurā atradās 40 tonnas ieroču, tostarp pretgaisa aizsardzības raķetes. Izraēlā uzskata, ka šie ieroči bijuši domāti palestīniešiem intifadas jeb sacelšanās turpināšanai.
Palestīnas pašpārvalde kategoriski noliedza, ka palestīnieši būtu saistīti ar šo ieroču sūtījumu un norādīja, ka tam drīzāk ir saistība ar Sīrijas arābu grupējumu "Tautas fronte Palestīnas atbrīvošanai".

Izraēlas jūras kara flote kuģi "San Torini" aizturēja svētdien Vidusjūrā netālu no Rošhanikras, kas atrodas uz Izraēlas un Libānas robežas, paziņoja Izraēlas armijas pārstāvis.

Pēc viņa teiktā, kuģis bija ceļā no Libānas uz Gazas sektoru, kurp tas veda pretgaisa aizsardzības raķetes, 107-milimetru raķetes "Katjuša", raķetes SA-7 un reaktīvos granātmetējus, mīnmetēju lādiņus, automātiskos ieročus un 13 000 ložu.

Ja šie ieroči būtu nonākuši palestīniešu rokās, viņi varētu trāpīt mērķiem, kas atrodas desmit kilometrus dziļāk Izraēlas teritorijas iekšienē, nekā līdz šim, ziņoja Izraēlas armijas radio, norādot, ka līdz šim palestīnieši apšaudījuši Izraēlas teritoriju ar mīnmetējiem, kuru šāviņi lido tikai aptuveni 1,5 kilometrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!