Foto: AFP/Scanpix

Otrdien, 1. jūlijā aizturēto Francijas bijušo prezidentu Nikolā Sarozī, kurš tiek turēts aizdomās par tirgošanos ar ietekmi un dalību korupcijā, likumsargi nopratinājuši aptuveni piecpadsmit stundas.

59 gadus vecajam Sarkozī izvirzītas apsūdzības korupcijā un varas ļaunprātīgā izmantošanā, saistībā ar ko var draudēt pat desmit gadus ilgs cietumsods, vēsta ārvalstu mediji. BBC informē, ka saistībā ar Sarkozī izvirzītajām apsūdzībām, izmeklēšana vērsta arī pret viņa advokātu Teriju Hercogu.

"Delfi" jau vēstīja, ka eksprezidenta aizturēšana saistībā ar apsūdzībām korupcijā un varas ļaunprātīgā izmantošanā var sagraut Sarkozī plānus 2017. gadā atkārtoti cīnīties par Francijas prezidenta amatu.

Izmeklētāju mērķis ir noskaidrot, vai Sarkozī savulaik mēģinājis ietekmēt miertiesnesi Žilbēru Azibertu, solot viņam ietekmīgu amatu Monako apmaiņā pret informāciju par izmeklēšanas procesu, kurā tika pētīti iespējamie pārkāpumi Sarkozī vēlēšanu kampaņas finansēšanā. Tāpat izmeklētāji pēta, vai Sarkozī bijis brīdināts par viņa telefonsarunu noklausīšanos saistībā ar izmeklēšanu par iespējamiem vēlēšanu kampaņas finansēšanas noteikumu pārkāpumiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!