Gruzijas drošības spēki ceturtdien aizturējuši bijušo aizsardzības ministru Irakliju Okruašvili.
Aizturēšanas pamatojums pagaidām nav zināms.

Arests noticis nākamajā dienā pēc tam, kad Okruašvili televīzijā nāca klajā ar asiem uzbrukumiem prezidentam Mihailam Saakašvili.

Kā jau ziņots, Okruašvili televīzijas kompānijas "Imedi" tiešajā ēterā paziņoja, ka Saakašvili viņam pasūtījis likvidēt biznesmeni Badri Patarkacišvili.

"Es sapratu, ka tās ir lamatas, un pēc tam, kad es būtu izpildījis šo uzdevumu, nākamajā dienā atbrīvotos no manis," viņš teica. Bijušais ministrs paskaidroja, ka likvidēt Patarkacišvili ticis plānots, uzspridzinot viņa automobili.

"Tas bija 2005.gada jūlija sākumā, un es šajā lietā pacentos ņemt taimautu," viņš paskaidroja. Okruašvili sacīja, ka Saakašvili viņam pasūtījis biznesmeņa likvidēšanu divas reizes. Pēc Okruašvili teiktā, nepildīt prezidenta pavēli viņam palīdzējuši sakari ar ietekmīgām aprindām Amerikā.

Badri Patarkacišvili ir ietekmīgs un odiozs biznesmenis, viens no Borisa Berezovska līdzgaitniekiem. Krievijas Ģenerālprokuratūra izsludināja Badri Patarkacišvili meklēšanu 2001.gada 29.jūnijā. Toreiz Ģenerālprokuratūra aizmuguriski apsūdzēja krāpšanā īpaši lielos apmēros uzņēmēju Borisu Berezovski un divus viņa kompanjonus - Badri Patarkacišvili un Jūliju Dubovu. Patarkacišvili lieta tika izdalīta atsevišķā lietvedībā.

Patlaban Gruzijā ir izcēlies kārtējais politiskais skandāls. Nesen Okruašvili paziņoja, ka viņš dibina un vadīs opozīcijas partiju "Vienotā Gruzija". Partijas prezentācijā viņš apsūdzēja Gruzijas prezidentu Saakašvili "ikdienas represijās, māju un baznīcu izpostīšanā, slepkavībās un cilvēku ekspropriēšanā un iebiedēšanā", kā arī "ārišķīgā cīņā ar korupciju", kas attiecās vienīgi uz oponentiem.

"Pirms trim gadiem, kad es tiku iecelts par iekšlietu ministru, izspiešanā un 200 000 dolāru kukuļa saņemšanā tika atmaskots prezidenta tēvocis Temurs Alasanija, taču pēc neatlaidīga prezidenta lūguma viņš tika atbrīvots," paziņoja Okruašvili.

Viņš arī apsūdzēja prezidentu Saakašvili, ka viņš nav izmantojis izdevību atgūt Dienvidosetiju Gruzijas sastāvā. Pēc Okurašvili teiktā, lēmuma pieņemšanu par Dienvidosetiju izjaukusi prezidenta bezdarbība un bailes zaudēt varu.

Bijušais aizsardzības ministrs apsūdzēja Saakašvili arī par to, ka viņš nav denonsējis vienošanos par Krievijas miera uzturētāju atrašanos Gruzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!