Investori sestdien iesniedza tiesā pieteikumu, kurā viņi apgalvo, ka pasaules lielākais mediju konglomerāts AOL Time Warner" nodarbojies ar krāpšanu, mēģinot noslēpt ieņēmumu samazināšanos no reklāmas interneta pakalpojumos.
Prāvas mērķis ir panākt, lai ikviens, kurš pircis "AOL Time Warner" akcijas laikā no 2000.gada 18.oktobra līdz šā gada 17.jūlijam, saņemtu kompensāciju.

ASV Tieslietu ministrija un ASV fondu tirgus regulētāja instance - Vērtspapīru un biržas komisija (SEC) - jau izmeklē "AOL Time Warner" grāmatvedības uzskaites metodes. SEC vēlas noskaidrot, vai ir patiesi apgalvojumi, ka kompānija aizvadītajos divos gados nepamatoti palielinājusi AOL reklāmas realizācijas apjomu par 270 miljoniem dolāru (163,89 miljons latu).

Līdz ar citām interneta firmām AOL nav izdevies izpildīt savus dāsnos solījumus. Kopš AOL un "Time Warner" apvienošanās 2000.gadā konglomerāta vērtība ir samazinājusies. Drīz pēc apvienošanās grupas tirgus vērtība bija 290 miljardi dolāru, bet piektdien tirdzniecības sesijas beigās tās vienas akcijas vērtība bija 11 dolāri un grupas vērtība bija samazinājusies līdz 45 miljardiem dolāru.

"AOL Time Warner" uzsver, ka tās grāmatvedības uzskaite atbilst vispārpieņemtajiem uzskaites principiem, un to vairākkārt apstiprinājuši neatkarīgi auditori. Šā gada pirmajos trijos mēnešos firma bija spiesta norakstīt 54 miljardus dolāru.

Šā mēneša sākumā no amata atkāpās firmas finansu direktors Roberts Pitmens, kad ciešāka uzmanība tika pievērsta kompānijas peļņai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!