Foto: AFP/Scanpix

Izklaides industrijas darbinieki trešdien ieņēmuši sešus Francijas teātrus, protestējot pret plāniem samazināt to atalgojumu.

Otrdien aktieri un tehniskie darbinieki ieņēma "Comedie Francaise" teātri Parīzē, līdz ar to nācās atcelt vairākas izrādes.

Nenotika arī "Odeon" teātra izrāde "Paedra" ar aktrisi Izabellu Ipēru, jo teātris "okupēts" kopš pagājušās nedēļas nogales.

Pirmdien policija aizraidīja simtiem demonstrantu no laukuma pie "Odeon" teātra ieejas. Taču vairāki desmiti protestētāju palika ēkā, ko 1968.gada maija protestos ieņēma studenti.

Protestētāji ieņēmuši arī vadošos teātrus Lillē, Bordo, Monpeljē un Kānā. Otrdienas vakarā notika arī neilga akcija Strasbūrā, taču tās dēļ nenācās atcelt izrādes.

Protesti Francijā sākās pagājušajā nedēļā. Tajos piedalās māksliniecisko un kultūras profesiju pārstāvji ar nepastāvīgiem ienākumiem. Viņi līdz šim paļāvušies uz dāsniem bezdarbnieku pabalstiem laikā, kad ar savu profesiju nevar nopelnīt.

Teātri un arodbiedrības pagājušajā mēnesī vienojās par valsts pabalstu budžeta samazināšanu par 208 miljoniem eiro, taču aktieri un citu profesiju pārstāvji atsakās samierināties ar lēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!