Foto: AFP/Scanpix
Džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") kaujinieki no kāda ciema Sīrijas austrumos aizveduši gūstā vismaz 400 sunnītu civiliedzīvotājus, tai skaitā sievietes un bērnus, svētdien paziņojusi Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

"Mēs baidāmies, ka četri simti cilvēku nogalināti vai aizvesti verdzībā ar ieganstu, ka viņi bijuši lojāli režīmam," ziņu aģentūrai DPA sacījis SOHR vadītājs Rami Abdelrahmans. Gūstekņi aizvesti uz "Islāma valsts" kontrolētajām teritorijām Deir ez Zoras provinces rietumos, kā arī virzienā uz Rakas provinces robežu ziemeļrietumos.

Džihādisti sestdien ieņēma valdības kontrolēto Bagalijes ciemu uz ziemeļiem no Deir ez Zoras pilsētas. Šajā uzbrukumā zaudējuši dzīvību vismaz 135 cilvēki - 85 civiliedzīvotāji un 50 Sīrijas armijas karavīri un viņu vietējie sabiedrotie. Tikmēr Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA vēsta, ka teroristi "slaktiņā Bagalijē" nogalinājuši vismaz 300 civiliedzīvotājus.

Vienlaikus SOHR ziņo, ka sestdien uzlidojumos Rakas pilsētai gājuši bojā 40 civiliedzīvotāji, tostarp astoņi bērni. Nav zināms, vai tas bijis Sīrijas režīma aviācijas vai Krievijas spēku uzlidojums.

"Daesh" kontrolē lielāko daļu Deir ez Zoras provinces un tās galvaspilsētu un vairāk nekā gadu tur aplenktas Sīrijas režīma kontrolētās teritorijas šajā ar naftas resursiem bagātajā provincē.

Džihādisti tur nogalinājuši simtiem civiliedzīvotāju, bet pērn Rakas provincē, ieņemot Tabkas militāro bāzi, arī aptuveni 200 Sīrijas armijas karavīru.

Pēc SOHR ziņām, šobrīd "Daesh" kaujinieki pārņēmuši savā kontrolē aptuveni 60% Deir ez Zoras pilsētas teritorijas, tomēr daļa pilsētas, ieskaitot militāro lidlauku, atrodas režīma spēku kontrolē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!