Foto: EPA/LETA
Lībijas režīma līderis pulkvedis Muamars Kadafi atstājis valsti un, visticamāk, slēpjas Latīņamerikā, vēsta telekanāls "Al Arabiya".

Kā pavēstījis no Lībijas padzītais opozīcijas pārstāvis Haidi Šaloufs, Kadafi esot devies uz Venecuelu vai Brazīliju. Tiesa, Šaloufs piebildis, ka šīs ziņas varējuši izplatīt arī Kadafi cilvēki pēc paša pulkveža pavēles.

Tomēr "Al Arabiya" norāda, ka galvaspilsētu Tripoli atstājušas armijas vienības, kas varētu būt kā zīme tam, ka Kadafi atstājis valsti.

Tikmēr otrajā lielākajā Lībijas pilsētā Bengazi kontroli pārņēmuši iedzīvotāji un arī vairākas armijas vienības pārgājušas tautas pusē, paužot neapmierinātību ar Kadafi režīmu.

Jau ziņots, ka piecās Lībijas pilsētās notikuši pret valdību vērsti protesti, kurās piedalījās tūkstošiem demonstrantu. Pēc cilvēktiesību aizstāvju ziņām, sadursmēs kopš otrdienas gājuši bojā jau aptuveni 200 cilvēki.

Vairākās arābu valstīs kopš gada sākuma notiek plaši nemieri, kas Ēģiptē un Tunisijā noslēdzās ar varas maiņu. Nemieri vēl turpinās Bahreinā, Jemenā un citur. Demonstrantu un varas aizstāvju sadursmēs gājuši bojā un ievainoti simtiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!