Starptautiskā terorisma organizācija “Al Qaeda” trešdien paziņoja, ka nogalinās nolaupīto Ēģiptes vēstnieku Irākā Ihabu eš Šerifu, liecina kustības internetā publicētais paziņojums.
Speciālie dienesti pagaidām nav apstiprinājuši šī paziņojuma autentiskumu.

“Al Qaeda” organizācijas šariata tiesa ir nolēmusi nodot atkritēju, Ēģiptes vēstnieku, kurš ir ebreju un kristiešu sabiedrotais, mudžahedīniem atkritēja sodīšanai ... un viņa nogalināšanai,” teikts paziņojumā. “Ir pienākusi diena, kad mums jāatriebjas Ēģiptes despotiem un viņu atbalstītājiem par mūsu brāļiem un islamu. Tāds ir liktenis valstij, kas ir sabiedrojusies ar ebrejiem un kristiešiem un cīnās pret īstajiem musulmaņiem, viņus sāpina, izstumj un apgāna svētumu.”

Bagdāde pagājušajā nedēļā lika saprast, ka Ēģiptes diplomāts Ihabs eš Šerifs drīzumā varētu kļūt par pirmo arābu valstu sūtni, kurš Irākā uzturas pilntiesīga vēstnieka statusā kopš Sadama Huseina gāšanas 2003.gadā.

Ēģiptes vēstnieks tika nolaupīts sestdienas vakarā Bagdādē. Trešdienas rītā islamistu interneta mājas lapā tika ievietoti attēli, kuros redzama Ihaba eš Šerifa autovadītāja apliecība, Ārlietu ministrijas un veselības apdrošināšanas kartiņas.

Abu Musabas az Zarkavi vadītā “Al Qaeda” Irākas organizācija otrdien internetā izplatīja paziņojumu, uzņemoties atbildību par viņa nolaupīšanu. “Ēģiptes vēstnieku nolaupīja mūsu mudžahedīni, un viņš tagad atrodas mūsu mudžahedīnu kontrolē,” teikts paziņojumā, kuru parakstījusi ““Al Qaeda” svētā kara organizācija Irākā”.

“Al Qaeda” paziņoja, ka valstu vēstniecības Irākā uzskata par “spiegošanas štābiem”, kuru uzdevums ir arābu mudžahedīnu vajāšana Irākā. “Ēģiptes despots (prezidents Hosni Mubaraks) ir lielākais bezdievis starp visiem arābu despotiem un visnežēlīgākais pret musulmaņiem,” teikts grupējuma paziņojumā.

Zarkavi grupa ir viena no vadošajām nemiernieku asiņainajā kampaņā pret amerikāņu spēkiem un ASV atbalstīto Irākas valdību. Lielā daļa grupējuma sagrābto ķīlnieku tiek nogalināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!