ASV apcietināti vairāki organizācijas "Al Qaeda" biedri, kas, iespējams, gatavoja terora aktus pret ASV, intervijā aģentūrai AP paziņoja augsta ranga ASV izlūkdienesta darbinieks Viljams Perišs.
"Mēs esam ieguvuši daudz pierādījumu no apcietinātajiem par viņu darbību aizvadītajās dažās nedēļās, un, balstoties uz šo informāciju, esam izdarījuši secinājumu, ka teroristi izstrādā plānu jaunam terora aktam ASV," viņš teica. Perišs uzsvēra, ka "Al Qaeda" kaujinieku plānos paredzēts nevis viens, bet vairāki terora akti.

Atgādinām, ka šā gada 4.septembrī ASV varas iestādes brīdināja valsts drošības dienestus par iespējamu jaunu terora operāciju. Potenciālo draudu vidū tika minēta lidmašīnu nolaupīšana, lai izmantotu tās par nāves ieroci, līdzīgi kā tas notika 2001.gada 11.septembrī.

Nesen Federālā izlūkošanas biroja (FIB) rīcībā bija nonākusi informācija par iespējamo terora aktu Brīvības statujas rajonā. Pieminekļa apsardze tika ievērojami pastiprināta.

Patlaban terora draudu līmenis tiek apzīmēts ar dzeltenu krāsu, kas nozīmē augstāks par vidējo. Dažādām terora aktu draudu pakāpēm ASV atbilst piecas krāsas - zaļā, zilā, dzeltenā, oranžā un sarkanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!